حســـبنا‌الله و نعـــم الوکیل

ورود به سایت

نام کاربری*
رمزعبور*
مرا به خطر بسپار

ثبت نام

فیلد های ستاره دار(*) را پر نمایید.
نام*
نام کاربری*
رمزعبور*
تکراررمز عبور *
ایمیل*
تکرارایمیل *
کدامنیتی*
تصویرمجدد
وکالت وکالت دکتر سهیل طاهری

طرح اصلاح مقررات وکالت اساسی ترین مساله جامعه وکلا است ،نمایندگان مجلس هوشمندانه عمل کنند

نوشته شده توسط  بهمن 06, 1397

یک وکیل دادگستری تاکید کرد: همانطور که می‌دانیم حرفه وکالت یکی از حساس‌ترین حرفی است که مستقیما با جان و مال و عرض مردم ارتباط دارد و کوچکترین خدشه غیرکارشناسانه به قوانین آن می‌تواند حقوق مردم را پایمال کند و جامعه را به ورطه نابودی تدریجی بکشاند.

سهیل طاهری در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی ایلنا درمورد لزوم اصلاح مقررات وکالت گفت: تصویب قوانین و طرح‌های غیرکارشناسی غیرمنطبق بر استانداردهای روز دنیا، در حوزه مقررات وکالت میتواند مخرب‌تر از سایر حوزه‌ها باشد.

اصلاح مقررات وکالت اساسی‌ترین مساله امروز جامعه وکالت است

وی با بیان اینکه بیش از ۵ دهه از عمر قانون لایحه استقلال کانون‌های وکلا و قانون وکالت می‌گذرد، اظهار کرد: این قوانین بعضا مناسب شرایط امروز و پاسخگوی بسیاری از نیازهای نهاد وکالت و جامعه نیستند. نهاد وکالت هم سال‌هاست که به دنبال ارائه یک طرح کارشناسی شده جهت حل معضلات موجود است. آخرین بار هم قانون برنامه پنجم توسعه، قوه قضائیه را موظف به ارائه لایحه‌ای برای اصلاح قانون وکالت کرد که این لایحه ارائه شد اما با توجه به اختلاف دیدگاهی که بین قوه قضائیه و نهاد وکالت وجود داشت، به دولت رفت و در آنجا اصلاحاتی در آن ایجاد و سپس به مجلس ارسال شد، اما کمیسیون قضایی مجلس اواخر سال ۹۵، این لایحه را رد کرد و آن زمان تشخیص داد که نیازی به قانون جدید در حوزه وکالت نیست.

این وکیل دادگستری در ادامه تصریح کرد: امروزه یکی از اساسی‌ترین مسایل جامعه وکالت طرح اصلاح مقررات وکالت است که این روزها در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مطرح و در حال بررسی است. بدون شک با توجه به هجمه‌هایی که مدت‌هاست کیان و استقلال وکالت را نشانه گرفته است، ضروری است اولویت اول اسکودا و کانون‌های وکلا، تعامل با نمایندگان مجلس در خصوص طرح اصلاح مقررات وکالت باشد؛ زیرا همانطور که می‌دانیم حرفه وکالت یکی از حساس‌ترین حرفی است که مستقیما با جان و مال و عرض مردم ارتباط دارد و کوچکترین خدشه غیرکارشناسانه به قوانین آن می‌تواند حقوق مردم را پایمال کند و جامعه را به ورطه نابودی تدریجی بکشاند.

ارائه طرح‌های غیرکارشناسی از خارج نهاد وکالت

این استاد دانشگاه با اشاره به ارائه طرح‌های غیرکارشناسی به مجلس توسط افرادی خارج از نهاد وکالت گفت: همانطور که می‌دانیم چند ماه پیش «طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت» به مجلس تقدیم شد که خوشبختانه در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مورد اقبال قرار نگرفت زیرا بدون دخالت متولیان اصلی حرفه وکالت تنظیم و از اساس واجد ایرادات جدی شکلی و ماهوی بود.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با در دستور قرار گرفتن طرح اصلاح قانون وکالت که توسط کانون‌های وکلا ارائه شده است، توجه نمایندگان بیش از پیش به این نکته جلب شود که مسلما هرگونه طرحی می‌بایست توسط کارشناسان و متخصصان حوزه مربوطه نوشته شود، همچنین باید توجه داشت که مخاطب اصلی این مقررات وکلای دادگستری و کانون‌های وکلا هستند؛ لذا اگر مقررات اصلاحی وکالت بدون مداخله مستقیم این اشخاص تهیه شود، سرنوشت خوبی در انتظار آن نخواهد بود. طرح اصلاح قانون وکالت توسط اسکودا و با عنایت به همه مصلحت‌ها،‌ استانداردها و دغدغه‌های وکلا، قوه قضائیه و مصالح ملی تدوین شده است.

این وکیل دادگستری یادآور شد: یکی دیگر از اساسی‌ترین مطالبات و خط قرمزهای جامعه وکالت در خصوص اصلاح مقررات وکالت، ارتقا کیفی در حوزه جذب، پذیرش و احراز صلاحیت علمی وکیل و همچنین ممانعت از جذب کمی و بی رویه وکیل فاقد صلاحیت علمی لازم است که متاسفانه در سنوات اخیر عدم توجه به این موارد لطمات جبران ناپذیری را بر پیکره نهاد وکالت وارد آورده است، درنتیجه اصلاح وضعیت جذب بی‌رویه وکیل به موجب مقررات فعلی که نتیجه‌ای جز کاهش سطح علمی و بیکاری وکلا نداشته است اولویت اول در اصلاح مقررات وکالت به نظر می‌رسد که می‌بایست در طرح پیشنهادی مجدانه پیگیری شود.

حفظ مواضع فعال کانون‌ها در خصوص احراز صلاحیت وکلا

طاهری عنوان کرد: به نظر اینجانب حواشی ایجاد شده در مسیر اصلاح مقررات وکالت از جمله «طرح غیرکارشناسی پذیرش و آموزش وکالت» و فضا‌سازی‌های رسانه‌ای در این خصوص نباید موجب انحراف از اصل موضوع «ضرورت احراز صلاحیت در پذیرش وکیل» شود زیرا غالب حواشی ایجاد شده به قدری غیرکارشناسی و عامیانه است که حتی خود حاشیه‌سازان هم امیدی به تصویب آن در مجلس ندارند و صرفا آن را مستمسکی جهت انحراف از موضوع اصلی و بعضا وجه‌المصالحه عدول کانون‌های وکلا از معیار «صلاحیت» قرار داده‌اند که در این خصوص کانون‌ها و نمایندگان مجلس می‌بایست بسیار هوشمندانه عمل کنند؛ چرا که بدون شک حرفه وکالت یکی از حساس‌ترین مشاغل مرتبط با زندگی مردم است و لازم است که به آن بعنوان یک حرفه نگاه شود نه صرفا یک شغل.

هدف اصلی حاشیه‌سازان

وی ابراز داشت: هدف اصلی حاشیه‌سازان در یک جمله خلاصه می‌شود «ورود به حرفه وکالت با آزمونی صوری از طریق نصاب شناور» و سایر موارد غیرعلمی مطروحه، پوششی برای نیل به این هدف به نظر می‌رسد.

مسئولیت کانون وکلای مرکز در به ثمر رساندن طرح اسکودا

این وکیل دادگستری در بیان ارزیابی خود از مسئولیت کانون وکلای مرکز در به ثمر رساندن طرح اسکودا گفت: نظر به اینکه طرح «اصلاح مقررات وکالت» در اسکودا نهایی و رسماً جهت پیگیری تحویل کانون مرکز به عنوان نماینده کانون‌های وکلای کشور جهت پیگیری این موضوع شده است، ضروری است اقدامات مقتضی توسط این کانون جهت مدیریت صحیح و در دستور کار قرار گرفتن آن و ادامه جلسات کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با محوریت این طرح صورت پذیرد. بدیهی است همراهی کانون‌ها و تک تک وکلا در این خصوص می‌تواند بسیار موثر باشد.

طاهری گفت: امید است ان‌شاالله با همت کانون وکلای مرکز و همراهی سایر کانون‌ها، مقررات وکالت به نفع مردم و با رعایت استانداردهای روز دنیا، به نحوی اصلاح شود که مایه مباهات و سربلندی کشور عزیزمان ایران باشد.

آخرین ویرایش در یکشنبه, 07 بهمن 1397 11:19
  1. تازه های سایت
  2. مطالب تصادفی
  3. نظرات

  سعادت آباد، نبش خیابان 32، پلاک 116، طبقه چهارم، واحد 9  

  021-88689911-3  

  info@Drsoheiltaheri.com  

  www.drsoheiltaheri.com  

تماس با ما