حســـبنا‌الله و نعـــم الوکیل

ورود به سایت

نام کاربری*
رمزعبور*
مرا به خطر بسپار

ثبت نام

فیلد های ستاره دار(*) را پر نمایید.
نام*
نام کاربری*
رمزعبور*
تکراررمز عبور *
ایمیل*
تکرارایمیل *
کدامنیتی*
تصویرمجدد

تقسیم ارث

تقسیم ترکه (ارث)، یکی از مسایل مهم بعد از فوت اشخاص است. اموال، اعم از منقول و غیر منقول، که از شخص متوفی به جای می ماند، ارث یا ترکه نامیده می شود. گاهی مشاهده می شود، در هنگام تقسیم ترکه (ارث)، یکی از ورثه، سند عادی مبنی بر انتقال بعضی از اموال توسط متوفی به وی، ارایه می نماید که ممکن است مورد اعتراض سایر ورثه قرار گیرد. یا در هنگام تقسیم ترکه (ارث)، مشخص می شود که مرحوم همسر صیغه ای هم داشته و از وی دارای فرزند می باشد. شایع ترین اختلافات در موقع تقسیم ترکه، ارایه وصیت نامه عادی از مرحوم توسط یکی از ورثه و یا امین مرحوم است. هر چند وصیت متوفی تا ثلت اموالش به نفع شخص یا اشخاص و یا استفاده در موقعیتی خاص قابل استناد است، اما بررسی اصالت وصیت نامه و اعتبار وصیت نامه و همچنین بررسی تاریخ وصیت نامه به لحاظ عدم بیماری رو به فوت مرحوم، و سایر مسایل مربوط به تقسیم ترکه، اطلاعات زیادی درباره، موضوع ارث نیاز دارد.

شرایط لازم برای شروع تقسیم ترکه

مرحله اول: اولین موضوع پس از فوت هر شخصی، اطلاع از اموال و دارایی های متوفی است. گاهی اوقات ممکن است به واسطه حضور فرزندان یا اقوام ارث بر متوفی در خارج از کشور ویا عدم ارتباط، از اموال متوفی اطلاع نداشته باشیم. با مراجعه به وکیل پایه یک دادگستری، می توان از وی درخواست کمک برای شناسایی اموال متوفی نمود که از طریق تامین دلیل، این امر امکان پذیر است.

مرحله دوم: قدم بعدی شناسایی ورثه متوفی است. با تقدیم دادخواست گواهی انحصار وراثت به همراه مدارک لازم به شورای حل اختلاف، محل آخرین اقامتگاه متوفی می باشد، در صورتی که از تعداد ورثه متوفی اطلاعی نداریم، درخواست استعلام از ثبت احوال الزامی است. با انتشار آگهی و استعلام از ثبت احوال، مطمئن خواهید شد که وارث رسمی دیگری وجود ندارد.

مرحله سوم: اطمینان از نداشتن مدعی درباره اموالی که جهت تقسیم ارث، از متوفی به جا مانده است. همچنین وجود وصیت نامه یا عدم وجود وصیت نامه نیز بهتر است احراز شود. اگر در این مرحله از تقسیم ارث، وصیت نامه یا مبایعه نامه ای از مرحوم واصل شد و به اصالت امضا یا اصالت صدور آن شک دارید، حتما از مشاوره وکیل متخصص تقسیم ارث، استفاده کنید. چه بسا افرادی با تبانی با بعضی ورثه، اقدام به جعل مبایعه نامه و وصیت نامه نموده و هنگام تقسیم ارث ارایه می نمایند. بررسی صحت و اصالت وصیت نامه، تاریخ تنظیم وصیت نامه و همچنین وصیت تا ثلث اموال و ترکه متوفی، حتما مد نظر قرار گیرد.

مرحله چهارم: مراجعه به وکیل پایه یک دادگستری، جهت تنظیم صورتجلسه قانونی تقسیم ترکه، بر اساس توافق طرفین و یا اخذ نظریه کارشناسی با توافق همه ورثه.

مرحله پنجم: مراجعه به اداره دارایی جهت پرداخت مالیات بر ارث و دریافت گواهی مفاصا حساب مالیات بر ارث، جهت انتقال رسمی موارد مندرج در صورتجلسه تقسیم ترکه (ارث)، در دفتر اسناد رسمی و یا انتقال رسمی حساب ها به ورثه.

تمامی مراحل فوق، بدون نیاز به حضور ورثه، توسط وکیل متخصص در تقسیم ترکه (ارث)، قابل انجام است. کافیست ورثه با توافق یکدیگر به وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در تقسیم ترکه مراجعه نمایند و امور مربوط به گواهی انحصار وراثت، بررسی صحت و اصالت وصیت نامه، شناسایی اموال متوفی، شناسایی ورثه و مدعیان احتمالی متوفی، دریافت انحصار وراثت از شورای حل اختلاف، اخذ نظریه کارشناسی جهت نحوه تقسیم ترکه (ارث)، را به وی بسپارند.

در صورت عدم توافق ورثه در تقسیم ترکه، و اعتراض عده ای از ورثه، می توان دعوی تقسیم ترکه را در دادگاه حقوقی محل فوت متوفی طرح نمود.

جهت طرح دعوی تقسیم ترکه در دادگاه، نیاز به مدارک زیر داریم:

    کارت ملی متقاضی و شناسنامه.

    گواهی انحصار وراثت.

    اسامی و نشانی کامل سایر ورثه.

 

مطالب مرتبط - انحصار وراثت

تماس با ما