چاپ کردن این صفحه

یک ملک طی وکالت منتقل شده و پنج ید تفویض شده حالا موکل اول فوت شده و خریدار آخر در بیع شرط کرده باید وکالت متعاقبا تفویض شود حال بیع منفسخ است ؟

نوشته شده توسط  پاسخ داده شده توسط دکتر سهیل طاهری بهمن 26, 1399

سوال از وکیل:یک ملک طی وکالت منتقل شده و پنج ید تفویض  شده حالا موکل اول فوت شده و خریدار آخر در بیع شرط کرده باید وکالت متعاقبا تفویض شود حال بیع منفسخ است ؟

 

پاسخ وکیل:در خرید و فروش های وکالتی وقتی که وکالت بلاعزل با قصد بیع تنظیم می شود اینجا دیگه ماهیتا وکالت بلاعزلی که تنظیم شده وکالت نیست بلکه بیع است چون العقود تابعه للقصود لذا با فوت هر کدام از ایادی که دارند تفیض می کنند معمولا یک مبایعه نامه مبنایی هم وجود دارد و آن مبایعه نامه به نظر می رسد معتبر باشد اگر چه آن وکالت به دلیل فوت منفسخ می شود .

سوال از وکیل:حال اگر در بیع شرط کرده باشد وکالت متعاقبا تفویض شود بیع منفسخ است ؟

 

پاسخ وکیل:منفسخ نیست فقط می شود فکر کرد که آیا بدلیل انتفاء این شرط آیا حق فسخی ایجاد شده که خریدار بتواند این حق فسخ را اعمال کند این قابل بحث است و میتوان گفت به دلیل منتفی شدن این شرط فعل و خریدار دارای حق فسخ شده و تفیض وکالت نمی تواند صورت گیرد به دلیل فوت موکل اول . اگر این شرط ,شرط اساسی باشد میتوانیم بگوییم حق فسخ ایجاد شده است . باز بستگی به نظر دادگاه دارد ممکن دادگاه بگوید این شرط,شرط اساسی نیست و حق فسخ ایجاد نشده است .

آخرین ویرایش در یکشنبه, 26 بهمن 1399 11:18
تماس با ما