چاپ کردن این صفحه

چگونه سرپرستی فرزندی را بر عهده بگیریم؟

نوشته شده توسط  ادمین سایت آبان 24, 1401

چگونه سرپرستی فرزندی را بر عهده بگیریم؟

نحوه اقدام جهت سرپرستی طفل به طور قانونی چگونه است؟

 

مطابق قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست میتوان سرپرستی بعضی کودکان همچون کودکان سر راهی که پدر و مادر آن ها معلوم نیست یا پدر و مادر یا وصی‌منصوب‌در قید حیات نباشند و یا صلاحیت سرپرستی نداشته باشند را با دارا بودن شرایط  از جمله تمکن مالی ، عدم حجر و سلامت جسمانی و روانی جهت نگهداری کودکان و نوجوانان و عدم اعتیاد به مواد روان گردان و‌الکل و عدم ابتلا به بیماری  های  واگیردار یا صعب العلاج و داشتن تبعیت ایرانی میتوانند فرزندی را به سرپرستی  بگیرند .

 

 آیا پدر و مادری که تمایل و یا توانایی نگهداری فرزندشان را ندارند با دریافت پول حق واگذاری فرزندشان را دارند ؟ البته که طفل از طریق پدر و مادر قابل خرید و فروش نیست و سرپرستی با رعایت قواعد و از جانب دادگاه صورت میگیرد .

 

آیا سرپرستی طفل فقط توسط زن و شوهر ممکن است ؟ به عبارتی چنانچه خانمی ازدواج نکرده و یا متارکه کرده یا همسرش فوت کرده ، امکان سرپرستی فرزند را ندارد ؟

 سرپرستی کودک یا نوجوان توسط زن و شوهری که ازدواج کرده اند و بعد از ۵ سال صاحب فرزند نشده اند و یا از همان ابتدا با نظر پزشک قانونی امکان بچه دار شدن نداشته باشند بدون نیاز به گذشت ۵ سال از زندگی مشترک ، و همچنین خانمی که بالای سی سال دارد چه مجرد باشند یا متارکه کرده باشند  ممکن است.

 

آیا سرپرست خانم میتواند کودک پسر را به سرپرستی بگیرد ؟ خیر خانم ها صرفا حق سرپرستی اناث را دارند .

 

آیا سرپرست میتواند با کودکی که آن را به سرپرستی گرفته ازدواج کند ؟

 

 ممکن است زن و شوهری فرزند پسری را به سرپرستی بگیرند و بعد زوج فوت کند در اینجا زوجه  میتواند با مراجعه به  دادگاه پس از اخذ نظر سازمان بهزیستی  حکم تجویز ازدواج مجدد بگیرد و با جمیع شرایط صحت نکاح ، این نکاح شرعا صحیح است و رابطه جنسی طرفین بعد از ازدواج نامشروع نمی باشد هرچند از لحاظ اخلاقی این امر جایز نیست .

نحوه اقدام جهت سرپرستی طفل به طور قانونی چگونه است؟

جهت اخذ سرپرستی طفل علاوه بر شرایط مذکور می بایست تقاضانامه ای به سازمان بهزیستی تقدیم نمود و متعاقبا سازمان با اعلام نظر کارشناسی نظر خود را در خصوص افراد متقاضی به دادگاه صالح تقدیم میدارد  ، این دادگاه ، دادگاه خانواده محل اقامت درخواست کننده می باشد لذا پس از احراز امر  با لحاظ نظریه سازمان بهزیستی ابتدا قرار آزمایشی شش ماهه صادر میشود .هدف از این قرار بررسی صلاحیت متقاضی می باشد اگر بعد از گذشت این مدت متقاضی واجد صلاحیت باشد حکم سرپرستی صادر‌ میشود.

کلمات کلیدی: سرپرستی کودک، نگهداری کودک بدون سرپرست، سرپرستی ، طفل، سرپرستی طفل

آخرین ویرایش در سه شنبه, 24 آبان 1401 11:06
تماس با ما