چاپ کردن این صفحه

نمونه پرونده عملی: مطالبه خسارت دیه

نوشته شده توسط  ادمین سایت مهر 04, 1400

 

گردشکار:

با احترام به استحضار میرساند اینجانب سجاد ..... ساکن روستای سفیدرقزوین به عنوان کارگر خانم فاطمه .....  در کارگاه سفیدر در هنگام کارگری برای مشتکی عنه در تاریخ 25/2/98 از ناحیه دو دست آسیب جدی دیده ام و روانه بیمارستان شهید رجایی قزوین شده ام حال تقاضای خسارت وارده و جبران آسیب دیدگی بدنی از نامبرده فوق الذکر دارم تقاضا دارم رسیدگی فرمایید.

تحقیقات دادگاه :

گزارش پزشکی قانونی در مورخه 1/3/98 معاینه شد دست راست و چپ درون گچ بود 1- کبودی پلک فوقانی و پلک تحتانی 2- خونمردگی متوسط زیر ملتحمه چشم راست 3- ساییدگی حارصه سمت راست صورت و گونه راست، سمت راست پیشانی، سمت راست سر، شانه راست - هر دو بند انگشت شست چپ، پشت دست راست. 4- شکستگی استخوان کف دست - ورم دست چپ به همراه آسیب نسج نرم  به دنبال جاگذاری دو عدد پین ارتوپدی و جراحت دامیه پشت دست چپ 5- شکستگی چند قطعهای قسمت انتهای استخوان زند علی ساعد چپ به همراه آسیب نسج نرم ناشی از جاگذاری دو عدد پین ارتوپدی 6- تشدید لقی اولین دندان قدامی فک پایین  از علائم مشاهده شده در معاینه بود.

قرارداد ارجاع به کارشناس با اجازه حاصله از ماده 155 ق آدک و 257 ق آدم در جهت تشخیص واقعیت  و حقیقت امر و تخصصی بودن موضوع مورد اختلاف دادگاه با اجازه حاصله نظر خود را در خصوص علت حادثه، میزان قصور هر یک از طرفین تعیین نماید  .

 

 رأی دادگاه:

در خصوص دادخواست آقای سجاد ..... ف هوشنگ به طرفیت فاطمه ..... به خواسته مطالبه خسارت دیه ناشی از حوادث کار نظر به اینکه حسب  تصمیم مورخ ... دادگاه قرار ارجاع امر به کارشناسی صادر نموده و خواهان علی رغم اخطار در فرجه قانونی نسبت به تودیع دستمزد کارشناسی اقدام ننموده و با توجه به اینکه امکان صدور حکم در ماهیت بدون انجام کارشناسی میسر نمیباشد. لذا دادگاه مستند به ماده 259 ق آدم قرار ابطال دادخواست خواهان صادر و اعلام مینماید رأی دادگاه ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان قزوین میباشد.

رأی دادگاه تجدید نظز :

در خصوص تجدید نظر خواهی سجاد ..... فرزند هوشنگ به طرفیت فاطمه جلیله وند نسبت به دادنامه شماره 321 صادره  از دادگاه عمومی بخش الموت شرقی که به موجب آن درباره تجدید نظر خواهی مشارالیه از دادنامه 1321 صادره از همان دادگاه به لحاظ اینکه دادنامه در تاریخ 2/7/98به نامبرده ابلاغ اما تجدید نظر خواهی در مورخه 26/7/98 مطرح شده قرار رد تجدید نظر خواهی صادر گردیده است با توجه به محتویات پرونده و بررسی اوراق آن نظر به اینکه اعتراض موجه و مؤثری که موجبات نقض دادنامه تجدید نظر خواسته را فراهم آورد از ناحیه تجدیدنظر خواه به عمل نیامده و در این مرحله از رسیدگی دلیل جدید و مطلب خاصی که قابل تأمل و امعان نظر بوده و مستلزم بررسی باشد ارائه نشده و دادنامه مذکور موافق موازین قانونی صادر شده و اشکال اساسی بر روند دادرسی دادگاه محترم بدوی وارد نمیباشد. با رد تجدید نظر خواهی به لحاظ عدم انطباق آن با هیچکدام از جهات مندرج در ماده 348 ق آدک مستنداً به ماده 358 همان قانون، دادنامه تجدید نظر خواسته را تأیید و اعلام میدارد این رأی قطعی است.

نظر وکیل :

در آیین دارسی مدنی در جهت ایجاد نظم  و عدالت در دادرسی با مواعد قانونی و مواعد قضایی مواجه هستیم که الزاما توسط اصحاب دعوا و وکلای ایشان می بایست رعایت گردد . مواعد قانوني مواعدي است که قانونگذار براي انجام عملي پيش بيني و طول آن را مشخص کرده است، مانند: موعد ده روزه رفع نقص دادخواست (ماده 54)، موعد بيست روزه تجديد نظر(ماده 336)، موعد ده روزه تسليم اصل سندي که مورد ادعاي جعل قرار گرفته (ماده 220) و موعد يک هفته اي براي سپردن دستمزد کارشناس (ماده 259). درمواعد قانونی سال 12 ماه و ماه 30 روز و هفته هفت روز و شبانه روز 24 ساعت است. در احتساب مواعد چنانچه روز آخر موعد مصادف با روز تعطیلی ادارات باشد و یا جهت آماده نبودن دستگاه قضایی مربوط امکان اقدامی نباشد آن روز به حساب نمی آید و روز آخر موعد روزی خواهد بود که ادارات بعد از تعطیل یا رفع مانع باز می شوند.دراحتساب مواعد قانونی همچنین روز ابلاغ  و روز اقدام جزء مدت به شمار نمی آیند و بنابراین مواعد قانونی خاص می باشند. ضمانت اجرای مواعد قانونی علی الاصول موجب می شود حقی که ذی نفع در انجام عمل مربوط داشته است ساقط و ضمانت اجرای قانونی به او تحمیل شود. تجدید مهلت قانونی ممنوع است.

استثنائات تجدید مهلت قانونی طرق شکایت ازآراء(به علت عذر موجه): موارد تجدید مهلت به قرار زیر است:

مرضی که مانع حرکت است ، فوت یکی از والدین همسر یا اولاد ، توقیف یاحبس بودن به نحوی که نتوان در مهلت مقرر عملی را که باید انجام داد انجام دهد ، حوادث قهریه از قبیل سیل و زلزله و... .مواعد قضایی مواعدی است که دادگاه برای انجام اعمالی تعیین می کند که  در جریان دادرسی اصحاب دعوا و یا اشخاص دیگری که به گونه ای در ارتباط با دادرسی هستند باید انجام دهند.در احتساب مواعد قضایی تمام مواردی که در مواعد قانونی باید رعایت گردد نیز باید رعایت شود . نمونه هایی از مواعد قضایی مثل ارجاع امر به کارشناس يا شخص ثالثي که بايد برابر ماده (212) به دستور شعبه رسيدگي کننده اسناد و اطلاعات مورد درخواست را به شعبه مزبور ارسال کند و ... . اين مواعد در قانون تعيين نگرديده و مرجع رسيدگي کننده با برآورد مدتي که مي بايست صرف انجام عمل مورد نظر شود، رأساً آن را تعيين مي نمايد (ماده 442).

مهلت دادن در مواعدی که دادگاه تعیین می کند فقط  برای یک بار مجاز است. به موجب تبصره ی ماده 450(ق آ دم ): مقررات مربوط به مواعد شامل تجدید جلسات دادرسی نمیشود.

 

تماس با ما