چاپ کردن این صفحه

بایسته های مالیاتی وکلا

نوشته شده توسط  ادمین سایت خرداد 26, 1401

بایسته های مالیاتی وکلا

برگرفته از چهارشنبه های حقوقی
مورخ:۱۴۰۱/۳/۱۸
با حضور دکتر مسلم محمدزاده

بدلیل اصلاحات بعمل آمده درقانون مالیات های مستقیم مورخ: ۱۳۹۵/۱/۱ شاهد
تغییرات مهمی در این قانون می باشیم ، که یکی از این تغییرات
در ماده 274 با عنوان جرایم مالیاتی ذکر شده چنانچه در بند ۲ ماده فوق ، اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن در خصوص تمام مشاغل از جمله وکالت تسری دارد
بنابراین همکاران محترم می بایست از نکات ذیل مطلع بوده تا با ضمانت اجرا جرم مالیاتی که در مواردی غیر قابل جبران و غیر قابل گذشت می باشد ، مواجه نشوند .

در این راستا نکاتی قابل توجه در خصوص اظهارنامه مالیاتی و شیوه اظهار درآمد به شرح ذیل معروض میگردد .

رییس سازمان امور مالیاتی روز 17 خرداد 1400 با صدور دستورالعملی نحوه تعیین مالیات مقطوع برخی از صاحبان مشاغل بابت عملکرد سال99 در اجرای تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم را ابلاغ کرد. در این دستورالعمل مجموع فروش کالا و خدمات جهت معافیت موضوع ماده 84 ق . م.م. مبلغ یک میلیارد و هشتاد میلیون تومان اعلام گردید که مجددا در 18 خرداد و یک روز پس از ابلاغ نصاب فروش کالا و خدمات موضوع تبصره 100 مصوبه شماره 2  هفتاد و یکمین جلسه ستاد ملی کرونا افزایش یافت . در نهایت امسال با توجه به تورم های اخیر این عدد به 100 برابر افزایش یافت .
علی ایحال آنچه موضوع بحث است، استفاده از روش تبصره ماده 100 (مالیات مقطوع) توسط همکاران محترم و یا مشاغل مشمول می باشد .
با توجه به اینکه سازمان امور مالیاتی بر حسب نصاب اعلام شده  هر سال مبلغی را اعلام می نماید و اشخاصی که خود را مشمول آن محدوده و آن مبلغ اعلامی می دانند نیازی به ارسال اظهارنامه و ارسال مدارک ندارند .
امسال نیز در تاریخ سوم خرداد ماه 1401 دستور العملی صادر شد و این حد نصاب به مبلغ چهار میلیارد و هشتصد میلیون تومان افزایش یافت .
یعنی اشخاصی که فروش کالا و خدماتشان تا این مبلغ می باشدمی توانند از مزایا این تبصره ( تعیین مالیات مقطوع ) بهره مند شوند و از ارسال اظهارنامه معاف می باشند .
فراموش نکنید استفاده از این مزیت ،همانند قرارداد صلح وسازش می باشد یعنی  به طور مثال نمی توانیم بعنوان وکیل به اداره مالیات اعلام کنیم که حین اعلام وکالت و ابطال تمبر مالیات به میزان 5 درصد پرداخت گردیده است و اداره مالیات صرفا به مبلغ اعلام شده توسط مودی توجه نماید.
اما فراموش نکنید تنها زمانی حق استفاده از تبصره ماده 100 ق .م.م را دارید که مجموع دریافتی های شما بیشتر از چهار میلیارد و هشتصد میلیون تومان نباشد .

*نکاتی عملی در خصوص استفاده از روش تبصره ماده 100:

1. جهت پرداخت مالیات به درگاه خدمات مالیاتی وارد شوید.
2. گزینه گروه سوم با نوع خدمات سایر را انتخاب نمایید.  
3. گزینه ای را ملاحظه می فرمایید که باید شماره شبای خود را جهت فروش به اداره مالیات معرفی نمایید و شماره حساب اعلام شده و درآمد واریزی به آن درآمدشغلی مودی به حساب می آید.

4. بعد از وارد شدن به این مرحله با کادری مواجه می شوید که می بایست فروش خود را اعلام کنید.  
این مبلغ می تواند از هزار تومان تا چهار میلیارد وهشتصد میلیون تومان باشد .
به یاد داریم ،سالهای قبل در صورتی میتوانستیم از تبصره ماده 100 استفاده کنیم که مالیات سال قبل قطعی می گردید امابرای پرداخت مالیات سال1400نیازی به قطعی شدن مالیات  سال 99 نیست.
اشخاصی که سالهای قبل ازبانک مرکزی سکه خریداری نموده اند نیز مشروط به دارا بودن شرایط اعلام شده در قانون مالیات های مستقیم حق استفاده از این تبصره را دارند .
مزیت های استفاده از اظهارنامه ، استناد به پرداخت های بعمل آمده از درآمد جهت خرید خانه، منزل، درمان، کمک به خیریه ،پرداخت مالیات به میزان 5 درصد که وکلا در ابتدا پرداخت می کنند، می باشد  درحالیکه استناد مؤدی به موارد مذکور در پرداخت از طریق تبصره ماده 100 ق.م.م. امکان پذیر نمی باشد.

پس از استفاده از تبصره کد رهگیری دریافت می گردد،
نیازی به نگهداری مدارک درآمدی و ارسال اظهارنامه نداریم اما زمانی که از تبصره استفاده نمی کنید و اقدام به ارسال اظهارنامه می نمایید، ارائه و نگهداری اسناد و مدارک مربوطه لازم است.
اگراظهارنامه ارسال کرده اید و قصد دارید از مزایای تبصره بهرمند شوید از طریق ورود به سایت سازمان مالیاتی ،امکان پذیر می باشد.
لازم به تاکید است ، اگر تا میزان چهار میلیارد و هشتصد میلیون تومان درآمد داشته اید، امکان بهره مندی از این تبصره وجود دارد.
در این خصوص بخشنامه ای با موضوع نحوه بررسی تراکنش بانکی مشکوک سال 1399 تصویب وابلاغ شد که مطالعه آن به اشخاصی که مشمول پرداخت مالیات می شوند پیشنهاد میگردد .
در این بخشنامه اعلام شده : هر مبلغی به حساب شخص واریز شود درآمد به حساب آمده واثبات خلاف آن برعهده مؤدی است
لذا کلیه حساب های مؤدیان رصد می شود و با اعلام مبلغ غیر واقعی به اداره مالیات مرتکب جرم می شوند.
حال شاید برای شما سوال باشد که اگر مبلغ واقعی درآمد خود را به سازمان معرفی نکنید چه اتفاقی می افتد؟
بر فرض بعد از دو سال مبلغی که سازمان از درآمد کشف میکند یا تا حد تبصره؛ 4 میلیارد و هشتصد است یا ، به طور مثال 6 میلیارد تومان و مازاد بر مبلغ فوق است

در این وضعیت ،دو فرض محقق می شود :

1. اسناد نشان می دهد فروش ابرازی بیشتر بوده ولی نصاب را رد نکرده است ، نسبت به مازاد سازمان مبلغ اضافه را مطالبه می کند که نحوه محاسبه در مجال بحث نیست و مؤدی همچنان تحت مزیت و حمایت تبصره ماده 100 ق .م.م می باشد.
2.  با بررسی حساب ها متوجه می شود درآمد بالای چهار میلیارد و هشتصد میلیون بوده و مؤدی توجیهی نداشته باشد(مثلا نتواند ثابت کند مبلغ مازاد بابت ارث بوده )  مواجه با جریمه 30 درصد عدم ارسال اظهارنامه و کتمان درآمد خواهد شد
و در حکم شخصی که اظهار نامه ارسال نکرده و با کتمان حقیقت سعی در فرار مالیاتی داشته تحت تعقیب قرار میگیرد.
در نتیجه اداره مالیات اظهارنامه براوردی تهیه میکند و با اشد محاسبات برای شما برگه تشخیصی صادر و ابلاغ می کند و از کلیه معافیتها محروم می شوید.
لذا پیشنهاد میشود هر عددی که به حساب شما واریز میگردد به اداره مالیات اعلام کنید.
لازم به توضیح است داشتن کارت خوان فعلا برای وکلا الزامی نمی باشد.
توصیه می گردد دادنامه 17 اسفند 99 هیئت تخصصی دیوان عدالت اداری که در بردارنده نکات مهمی است مطالعه شود.
درصورتیکه اداره مالیات مشکوک به کتمان حقیقت شوند حساب اعضای خانواده مؤدی نیز چک می شود.

لذا پیشنهاد میشود هر عددی که به حساب شما واریز میگردد به اداره مالیات اعلام کنید.
لازم به توضیح است داشتن کارت خوان فعلا برای وکلا الزامی نمی باشد.
توصیه می گردد دادنامه 17 اسفند 99 هیئت تخصصی دیوان عدالت اداری که در بردارنده نکات مهمی است مطالعه شود.
درصورتیکه اداره مالیات مشکوک به کتمان حقیقت شوند حساب اعضای خانواده مؤدی نیز چک می شود.
 
وکیل
مالیات
جرم مالیاتی
اظهارنامه
وکلا
قانون
دکتر مسلم محمد زاده
دکتر سهیل طاهری

* برای ملاحظه فایل تصویری چهارشنبه حقوقی با همین موضوع کیک کنید.

* برای دریافت قانون مالیات های مستقیم کلیک کنید.

برای ورود به صفحه سازمان امور مالیاتی کشور  کلیک کنید. 

آخرین ویرایش در پنج شنبه, 26 خرداد 1401 13:01
تماس با ما