حســـبنا‌الله و نعـــم الوکیل

ورود به سایت

نام کاربری*
رمزعبور*
مرا به خطر بسپار

ثبت نام

فیلد های ستاره دار(*) را پر نمایید.
نام*
نام کاربری*
رمزعبور*
تکراررمز عبور *
ایمیل*
تکرارایمیل *
کدامنیتی*
تصویرمجدد

منشور اخلاقی اساتید گروه حقوق واحد شهر قدس

نوشته شده توسط  ارديبهشت 23, 1393

باسمه تعالی

 

این منشور توسط گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس تدوین گردیده و  ملاک عمل این گروه در ارتباط با استادان محترم می باشد.
ماده1 ـ اهداف
اهداف این آیین نامه عبارت  اند از:
1ـ ارتقای سطح کیفی تدریس دروس رشته حقوق در دانشگاه از طریق فراهم آوردن محیطی سالم و مبتنی بر ضوابط علمی، آموزشی و اخلاق حسنه.
2ـ حفظ و ارتقای شأن استادان رشته حقوق به عنوان الگوها و نمونه هایی عملی برای اخلاق حسنه، تلاش مستمر علمی، رعایت اصول آکادمیک و رعایت حقوق مردم.
3ـ حفظ و ارتقای شأن دانشجو و رعایت کرامت ایشان در محیط دانشگاه و در ارتباط با استادان.
4ـ تلاش برای ارتقای سطح علمی و اعتقادی دانشجویان رشته حقوق که در آینده نزدیک با قرار گرفتن در مشاغل حقوقی مستقیما با احقاق حقوق مردم در ارتباط خواهند بود.

ماده 2ـ کلیات
استادان موظف اند در ارائه و تدریس دروسی که گروه برای آنان معین می کند در طول ترم موارد زیر را رعایت نمایند:
1-    ملاک انتخاب و ادامه همکاری با اساتید محترم مدعو، ارزشیابی های علمی و اخلاقی می باشد که گروه حقوق  بعمل      می آورد. در این ارزشیابی علاوه بر توجه به کارنامه علمی و پژوهشی هریک از استادان که از طرق معمول به عمل خواهد آمد، ارزیابی دانشجویان در خصوص سطح علمی،کیفیت انتقال مطلب استاد ، تعهد ، نظم و اخلاق که از طریق شورای دانشجویی متشکل از نمایندگان دانشجویان به گروه منتقل می گردد نیز ملاک عمل خواهد بود. نتیجه این ارزشیابی ها توسط گروه به اطلاع استادان محترم رسانده می شود.
2-    رعایت سر فصل های مصوب وزارت علوم در هر درس واتمام تدریس کلیه سرفصل ها ، اقتضای رعایت غبطه ومصلحت دانشجو و دانشگاه است و استادان موظف به رعایت این سرفصل ها می باشند.
3ـ استادان موظف اند در معرفی منابع تدریس خود از منابع روزآمد استفاده کنند. در درس هایی که منبع آزمونهای مشاغل حقوقی نظیر وکالت و نیز آزمون کارشناسی ارشد هستند اساتید می بایست حتی المقدور منابعی را معرفی کنند که منبع این آزمونها نیز باشند. منابع معرفی شده از سوی استادان توسط گروه مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

ماده 3ـ ارتباط استادان با دانشجویان
استادان موظف اند در تعامل و ارتباط با دانشجویان موارد زیر را رعایت نمایند:
1ـ حفظ شان و کرامت انسانی دانشجویان و پرهیز از هرگونه توهین و تحقیر نست به دانشجویان از وظایف بدیهی و اصیل یک معلم و مدرس در دانشگاه است.
2ـ بر قراری هرگونه ارتباط استاد با دانشجویان، خارج از فضای درس ومحیط دانشگاه با دانشجو از قبیل کلاس های خصوصی، روابط کاری یا عاطفی و غیره منافی اهداف اساسنامه گروه است. با عدم رعایت صحیح این قواعد مطابق با قواعد عمومی انضباطی دانشگاه برخورد خواهد شد.
3ـ از آنجایی که یکی از اهداف دانشگاه، علاوه بر ارتقاء سطح علمی دانشجو ، توجه به جنبه های اعتقادی و تربیتی است وبا عنایت به این امر که اساتید همواره الگوی عملی دانشجویان در زندگی محسوب می گردند ، رعایت اخلاق اسلامی، پوشش اسلامی و احکام شرع مقدس اسلام و ارائه الگوهای عملی توسط استاد به دانشجو علاوه بر توصیه های اخلاقی و اعتقادی می تواند در کنار ارتقاء سطح علمی دانشجویان ، در ارتقاء سایر ابعاد زندگی ایشان موثر وبعضاً سرنوشت ساز باشد .
4ـ رعایت پوشش و حجاب کامل اسلامی توسط اساتید خانم و آقا می تواند در ارائه الگوی عملی به دانشجویان دختر و پسر موثر باشد.
5ـ در مواردی که استادان به اقتضای برنامه آموزشی خود نیاز به ارتباط با دانشجویان و یا اطلاع رسانی به ایشان را دارند این ارتباط می بایست از طریق نمایندگان دانشجویان در هر ورودی صورت گیرد.
6ـ استادان موظف اند در صورت درخواست شورای دانشجویی، در برنامه های مصوب این شورا که به تایید گروه رسیده باشد مشارکت علمی داشته باشند.
 
ماده 4ـ اداره کلاس
استادان در اداره کلاس ها موظف به رعایت موارد زیر هستند:
1ـ طرح مباحث حاشیه ای نظیر مسائل سیاسی و سایر مباحث متفرقه غیر درسی در کلاسها می تواند علاوه بر اتلاف وقت کلاس و دانشجو، اهداف اساسنامه گروه را تحت الشعاع قرار دهد .
2ـ استادان موظف اند در صورتی که به هر دلیلی اعم از غیبت موجه، تعطیلی روزهای تدریس و امثالهم موفق به پایان سرفصل های درس مورد نظر نشوند نسبت به برگزاری کلاس های فوق العاده با توافق گروه و دفتر اساتید اقدام نمایند.
3ـ اطلاع رسانی در خصوص عدم تشکیل غیر مترقبه کلاسها از طریق تلفن دفتر اساتید به شماره   46896522-021 چند روز قبل از تعطیلی کلاس ، از اتلاف وقت و هزینه های ایاب وذهاب دانشجو جلوگیری می کند.
4ـ اقتضاء نگاه اسلامی به دانشگاه ، اعتقاد به لزوم وجود حدود و حریم در روابط دختر و پسر و سیاست گذاری علمی و تخصصی واداره کلاس در این چارچوب است.
5ـ حضور وغیاب دانشجو در کلاس طریقیت داشته و آنچه موضوعیت دارد یاد گیری دروس طبق سر فصل های مصوب است وسطح سواد استاد و کیفیت انتقال مطلب و استفاده از روشهای آموزشی از قبیل استفاده از تابلو ،رسم نمودار در آموزش مطالب و غیره انگیزه حضور دانشجو در کلاس محسوب می گردد ، استفاده از اهرم حضور و غیاب به جای موارد فوق جهت اجبار دانشجو به حضور در کلاس در راستای اهداف اساسنامه تلقی نمیگردد.

ماده 5 ـ امتحان و ارزشیابی
استادان در طراحی سوالات و تصحیح اوراق امتحانی دانشجویان موظف به رعایت موارد زیر هستند:
1ـ سطح علمی آزمون های پایان ترم، بارم بندی نمره ها و نحوه ی ارائه سوالات اساتید در پایان ترم ،می بایست با رعایت استانداردهای معتبر آموزشی صورت گیرد. سوالات طراحی شده توسط استادان از سوی گروه مورد ارزشیابی علمی قرار می گیرد.
2ـ نمره دهی به دانشجویان باید به گونه ای باشد که فقط دانشجویانی موفق به گذراندن واحد گردند که حداقل نمره قبولی ، را کسب نمایند و ارفاق به دانشجو در دروس حقوقی که با حقوق مردم وجامعه مرتبط و می تواند در آینده موجب خسران خود دانشجو ، مردم و جامعه گردد به بهانه هایی از قبیل ترم آخر بودن دانشجو یا بالا بودن هزینه های تحصیل دانشجو و غیره در تغایر با اهداف اساسنامه است.
3ـ نمرات کلاسی، میان ترم و نمرات تحقیق در دروسی که جنبه عملی و تحقیقی ندارند در مجموع نباید از یک چهارم کل بارم(حد اکثر 5نمره) تجاوز کند. همچنین امتحانات میان ترم می بایست با هماهنگی گروه برگزار شود و در غیر اینصورت تاثیر دادن نمرات امتحاناتی که بدون هماهنگی با گروه برگزار شود غیر موجه خواهد بود.
4ـ استادان می بایست در مهلت مقرر برگه های امتحانی را تصحیح کنند. در صورت تاخیر غیر موجه گروه حق دارد مطابق ضوابط عمومی انضباطی دانشگاه برخورد نماید.
5ـ در صورت وجود اعتراض به نمرات اعلام شده توسط استاد، استاد موظف است این برگه ها را مورد بررسی مجدد قرار دهد و در صورت لزوم تغییرات لازم را به گروه اعلام کند. در غیر این صورت گروه تصمیم مقتضی را در مورد نحوه ی رسیدگی به اعتراض و تخلف استاد اتخاذ خواهد نمود.
6ـ در راستای تکریم دانشجو و احترام به حقوق ایشان، گروه آمادگی دارد امکاناتی در اختیار استادان قرار دهد که پس از تصحیح و پیش از اعلام نهایی نمرات، برگه ها به صورت حضوری به رویت معترضان رسیده و در حضور آنان به این اعتراضات رسیدگی شود. در این صورت به اعتراضات بعدی دانشجویان پس از اعلام نهایی نمرات ترتیب اثر داده نخواهد شد.

ماده6
این منشور در جلسه مورخ1391/10/3گروه حقوق به تصویب اعضا رسیده و برای کلیه اساتید گروه لازم الاتباع است.

دکتر سهیل طاهری

وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز 
رتبه 3 آزمون اختبار کانون وکلای مرکز –تهران در سال 82
عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه
رتبه 2 ورودی دکترای حقوق خصوصی دانشگاه شهید بهشتی سال 82

وبگاه: drsoheiltaheri.com
  1. تازه های سایت
  2. مطالب تصادفی
  3. نظرات
تماس با ما